Sposób przygotowania:
Śledzie z granatem i wędzoną śliwką
Śledzie moczymy 3-4 godziny. Gotowe odsączamy z wody i kroimy pod skosem na mniejsze kawałki.
Owoce granatu wyjmujemy. Śliwki kroimy w paseczki. Kminek oraz kolendrę rozgniatamy dokładnie w moździerzu. Pokrojone śledzie łączymy z przyprawami.
Tak przygotowane składniki : ryby, granat oraz śliwki układamy naprzemiennie w słoiku. Całość zalewamy olejem i odkładamy do lodówki na 12 lub więcej godzin. Po tym czasie podajemy.
Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Owoce granatu wyjmujemy. Śliwki kroimy w paseczki. Kminek oraz kolendrę rozgniatamy dokładnie w moździerzu. Pokrojone śledzie łączymy z przyprawami.
Tak przygotowane składniki : ryby, granat oraz śliwki układamy naprzemiennie w słoiku. Całość zalewamy olejem i odkładamy do lodówki na 12 lub więcej godzin. Po tym czasie podajemy.
Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.