Sposób przygotowania:
Wybuchowa sałatka śledziowa
1.Śledzie wymoczyć i pokroić w niezbyt drobną kostkę.
2.Cebulę drobno pokroić w kostkę, wymieszać z odrobiną soli i cukru. Odstawić na 30 min.
3.Orzechy pokroić i uprażyć na suchej patelni. Część odłożyć do dekoracji.
4.Figi pokroić w kostkę.
5.Rodzynki namoczyć.
6.Pokroić owoc granatu na ćwiartki i wyłuskać ziarenka. Zostawić trochę do dekoracji.
7. Wszystkie składniki razem wymieszać.
8.Majonez wymieszać z musztardą i jogurtem naturalnym.
9.Sos dodać do składników i dokładnie wymieszać.
10.Udekorować ziarenkami granatu, natką pietruszki i orzechami włoskimi.
2.Cebulę drobno pokroić w kostkę, wymieszać z odrobiną soli i cukru. Odstawić na 30 min.
3.Orzechy pokroić i uprażyć na suchej patelni. Część odłożyć do dekoracji.
4.Figi pokroić w kostkę.
5.Rodzynki namoczyć.
6.Pokroić owoc granatu na ćwiartki i wyłuskać ziarenka. Zostawić trochę do dekoracji.
7. Wszystkie składniki razem wymieszać.
8.Majonez wymieszać z musztardą i jogurtem naturalnym.
9.Sos dodać do składników i dokładnie wymieszać.
10.Udekorować ziarenkami granatu, natką pietruszki i orzechami włoskimi.