Sposób przygotowania:
Śledzie z groszkiem i kukurydzą
Dokładnie wymieszać sok z cytryny ze szczyptą soli,pieprzu oraz musztardą i przyrządzić sos. Mieszając ,dolewać stopniowo olej.
Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Pieczarki,ogórki i cebulę pokroić w plastry. Śledzie pokroić na małe kawałk. Ułożyć na półmisku udekorować pokrojonymi warzywami,posypać wszystko szczypiorkiem.
Na koniec zalać wcześniej zrobionym sosem.
Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Pieczarki,ogórki i cebulę pokroić w plastry. Śledzie pokroić na małe kawałk. Ułożyć na półmisku udekorować pokrojonymi warzywami,posypać wszystko szczypiorkiem.
Na koniec zalać wcześniej zrobionym sosem.