laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Śledzie z groszkiem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybciutko tanio i smacznie

Śledzie z groszkiem i kukurydzą

Składniki:

Śledzie z groszkiem i kukurydzą

 

  • 0,5 kg śledzi marynowanych
  • 20 dag groszku konserwowego
  • 20 dag kukurydzy
  • 3 ogórki konserwowe
  • 10 dag marynowanych pieczarek
  • pęczek szczypiorku
  • cebula
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • pół łyżki musztardy
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z groszkiem i kukurydzą
Dokładnie wymieszać sok z cytryny ze szczyptą soli,pieprzu oraz musztardą i przyrządzić sos. Mieszając ,dolewać stopniowo olej.
Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Pieczarki,ogórki i cebulę pokroić w plastry. Śledzie pokroić na małe kawałk. Ułożyć na półmisku udekorować pokrojonymi warzywami,posypać wszystko szczypiorkiem.
Na koniec zalać wcześniej zrobionym sosem.