Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Sledzie z jablkami i cebula, w jogurcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Szybko sie robi.. i dobrze smakuje :)

Sledzie z jablkami i cebula, w jogurcie

Składniki:

Sledzie z jablkami i cebula, w jogurcie

 

  • 1kg jogurtu (moj byl 10% tl)
  • 500g fliletow sledziowych, matiasow w oleju
  • czerwona cebula
  • 3 jablka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sledzie z jablkami i cebula, w jogurcie
Do duzej miski, pokroic cebule w dowolne kawaleczki. Jablka obrac i pokroic w male kosteczki. Sledzie otworzyc i odlac z grubsza olej. Kazdy plat pokroic na 3-4 kawalki, dokladajac do cebuli i jablek. Jogurt rozmieszac, zeby byl kremowy i wymieszac wszystko wraz ze sledziami. Odstawic na jakis czas. Najszybciej za godzine mozna je zjesc z ziemniakami ugotowanymi w lupinkach. Smacznego!