zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 720]

Śledzie po kaszubsku

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wspaniałe śledzie, z cebulką w słodko kwaśnym sosie pomidorowym, raj dla podniebienia! W słoju lub pojemniku układam warstwami śledzie i cebulę, zamykam szczelnie i wstawiam do lodówki. Na drugi dzień możemy zajadać pyszne śledzie.

Śledzie po kaszubsku  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie po kaszubsku

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie po kaszubsku
Śledzie odcedzam z solanki i moczę w zimnej wodzie ( 3 godziny, zależy od słoności) Następnie osuszam i kroję na mniejsze kawałki.

Cebule kroję na połówki , następnie w piórka, przekładam na rozgrzany olej, wsypuję cukier i chwilkę smażę, aż cebula zmięknie ale się nie ze złoci. Następnie wlewam ocet, dodaję koncentrat i przyprawy, mieszam całość i duszę na małym gazie około 15 minut.

Odstawiam aby przestygło.

W słoju lub pojemniku układam warstwami śledzie i cebulę, zamykam szczelnie i wstawiam do lodówki. Na drugi dzień możemy zajadać pyszne śledzie.

Smacznego!
Śledzie po kaszubsku
Śledzie odcedzam z solanki i moczę w zimnej wodzie ( 3 godziny, zależy od słoności) Następnie osuszam i kroję na mniejsze kawałki.
Śledzie po kaszubsku
Cebule kroję na połówki , następnie w piórka, przekładam na rozgrzany olej, wsypuję cukier i chwilkę smażę, aż cebula zmięknie ale się nie ze złoci.
Śledzie po kaszubsku
Następnie wlewam ocet, dodaję koncentrat i przyprawy, mieszam całość i duszę na małym gazie około 15 minut.
Śledzie po kaszubsku
Odstawiam aby przestygło. W słoju lub pojemniku układam warstwami śledzie i cebulę, zamykam szczelnie i wstawiam do lodówki.