Sposób przygotowania:
Śledzie po kaszubsku
Śledzie odcedzam z solanki i moczę w zimnej wodzie ( 3 godziny, zależy od słoności) Następnie osuszam i kroję na mniejsze kawałki.
Cebule kroję na połówki , następnie w piórka, przekładam na rozgrzany olej, wsypuję cukier i chwilkę smażę, aż cebula zmięknie ale się nie ze złoci. Następnie wlewam ocet, dodaję koncentrat i przyprawy, mieszam całość i duszę na małym gazie około 15 minut.
Odstawiam aby przestygło.
W słoju lub pojemniku układam warstwami śledzie i cebulę, zamykam szczelnie i wstawiam do lodówki. Na drugi dzień możemy zajadać pyszne śledzie.
Smacznego!
Cebule kroję na połówki , następnie w piórka, przekładam na rozgrzany olej, wsypuję cukier i chwilkę smażę, aż cebula zmięknie ale się nie ze złoci. Następnie wlewam ocet, dodaję koncentrat i przyprawy, mieszam całość i duszę na małym gazie około 15 minut.
Odstawiam aby przestygło.
W słoju lub pojemniku układam warstwami śledzie i cebulę, zamykam szczelnie i wstawiam do lodówki. Na drugi dzień możemy zajadać pyszne śledzie.
Smacznego!
zozolek
reanja
zbysiowa
Dziękuję, i taki jest:)
zbysiowa
Oj są Reniu:)
edytaha
zbysiowa
Cieszę się że posmakowały:)