Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Sandacz w papilotach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dzięki takiej formie podania ryba zachowuje soczystość i nie wysycha tak szybko, a pieczone wraz z nią warzywa nabierają cudownego aromatu.

Sandacz w papilotach

Składniki:

Sandacz w papilotach

 

Sposób przygotowania:

Sandacz w papilotach
Umyte filety posyp solą tymiankiem i pieprzem cytrynowym, oraz skrop oliwą i sokiem z cytryny.

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią plasterki marchewki oraz pokrojonego w kostkę selera, na koniec dodaj posiekany czosnek i groszek cukrowy. Na kawałku papieru do pieczenia ułóż trzy plastry ziemniaka, na to ułóż zamarynowana rybę, na koniec dodaj porcje podsmażonych warzyw.

Brzegi papieru zawiń do środka i zwiąż je sznurkiem, tak powstałe saszetki piecz 25min w 180stop.

Tagi:

dania sandacz