Sposób przygotowania:
Sandacz w papilotach
Umyte filety posyp solą tymiankiem i pieprzem cytrynowym, oraz skrop oliwą i sokiem z cytryny.
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią plasterki marchewki oraz pokrojonego w kostkę selera, na koniec dodaj posiekany czosnek i groszek cukrowy. Na kawałku papieru do pieczenia ułóż trzy plastry ziemniaka, na to ułóż zamarynowana rybę, na koniec dodaj porcje podsmażonych warzyw.
Brzegi papieru zawiń do środka i zwiąż je sznurkiem, tak powstałe saszetki piecz 25min w 180stop.
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią plasterki marchewki oraz pokrojonego w kostkę selera, na koniec dodaj posiekany czosnek i groszek cukrowy. Na kawałku papieru do pieczenia ułóż trzy plastry ziemniaka, na to ułóż zamarynowana rybę, na koniec dodaj porcje podsmażonych warzyw.
Brzegi papieru zawiń do środka i zwiąż je sznurkiem, tak powstałe saszetki piecz 25min w 180stop.
slodkokwasnakuchnia1