Sposób przygotowania:
Strucla jabłkowo-marchewkowa
Mleko lekko podgrzewamy alby było lekko ciepłe, dodajemy drożdże, cukier i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Masło rozpuszczamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy wszystkie składniki oraz rozczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi objętość.
Marchew i jabłka obieramy i myjemy. Jabłka trzemy na tarce o dużych oczkach a marchew na małych. Do marchewki i jabłka dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Ciasto wałkujemy długość blaszki (28x40).
Na ciasto wykładamy farsz. Zawijamy. Przekładamy do blaszki, smarujemy mlekiem.
Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego.
Marchew i jabłka obieramy i myjemy. Jabłka trzemy na tarce o dużych oczkach a marchew na małych. Do marchewki i jabłka dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Ciasto wałkujemy długość blaszki (28x40).
Na ciasto wykładamy farsz. Zawijamy. Przekładamy do blaszki, smarujemy mlekiem.
Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego.