Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem, gruszką i awokado
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oprószamy solą, pieprzem nacieramy rozmarynem i grillujemy na patelni po 4-6 minut z każdej strony. Przekładamy na deskę i odstawiamy na 5 minut.
Szpinak myjemy, osuszamy, dzielimy na 2 porcje i wkładamy do dwóch miseczek. Gruszkę myjemy, kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne a następnie kroimy ją w dość sporą kostkę – układamy na szpinaku. Awokado kroimy na pół i za pomocą łyżeczki do herbaty obieramy. Następnie kroimy je w plasterki, które układamy w miseczkach.
Kurczaka kroimy w plasterki, dzielimy na pół i układamy na szpinaku. Sałatkę posypujemy szczypiorkiem i przesiekanymi orzechami pecan.
Do słoiczka wlewamy oliwę i ocet, dodajemy minut, słoiczek zakręcamy i mocno nom potrząsamy, aż do połączenia się składników. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę i serwujemy.
Smacznego.
Szpinak myjemy, osuszamy, dzielimy na 2 porcje i wkładamy do dwóch miseczek. Gruszkę myjemy, kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne a następnie kroimy ją w dość sporą kostkę – układamy na szpinaku. Awokado kroimy na pół i za pomocą łyżeczki do herbaty obieramy. Następnie kroimy je w plasterki, które układamy w miseczkach.
Kurczaka kroimy w plasterki, dzielimy na pół i układamy na szpinaku. Sałatkę posypujemy szczypiorkiem i przesiekanymi orzechami pecan.
Do słoiczka wlewamy oliwę i ocet, dodajemy minut, słoiczek zakręcamy i mocno nom potrząsamy, aż do połączenia się składników. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę i serwujemy.
Smacznego.
zosiani