Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Śledzie z żurawiną i czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne i oryginalne w smaku śledzie to zarówno idealne danie na Święta, jak i na spotkania ze znajomymi.

Śledzie z żurawiną i czerwoną cebulą

Składniki:

Śledzie z żurawiną i czerwoną cebulą

 

  • 4 filety śledziowe typu matias
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 opakowania żurawiny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smaku (zalewa)

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z żurawiną i czerwoną cebulą
Filety śledziowe kroimy na mniejsze części i umieszczany w misce. Następnie dodajemy do nich drobno posiekaną czerwoną cebulę i żurawinę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec zalewamy olejem (ilość oleju wedle uznania, ja dodaje tyle, aby przykrył składniki). Tak przygotowane śledzie odstawiamy na całą noc do lodówki. Jemy same, z pieczywem lub innymi dodatkami.