lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sledzik pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię tą sałatkę śledziowa

Sledzik pod pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sledzik pod pierzynką

 

  • Matyjas 4 sztuki płatów solonych
  • 1 cebula jasna
  • curry 1 łyżeczka
  • majonez 6 łyżek
  • ogórek konserwowy 3 sztuki
  • buraczki konserwowe słoiczek 250 gram
  • pomidorki suszone 5 sztuk

Sposób przygotowania:

Sledzik pod pierzynką
Płaty śledziowe Matyjas solone 4 sztuki wymoczyłam w wodzie pokroiłam drobno dodałam 1 cebule biała pokrojona w kosteczkę posypałam curry 1 łyżeczką i polałam olejem rzepakowym .Wymieszałam , przełożyłam do zielonej miseczki Majonezem przykryłam rybkę i pokroiłam 3 ogórki konserwowe , buraczki konserwowe ze słoiczka wyjęłam i delikatnie na około miseczki zrobiłam oblamówkę , potem ogórek konserwowy i pomidorki suszone i tak na przemian aż zakryłam cały majonez . Rybka wyszła przepyszna Nazwałam ja śledzik pod pierzynką
Sledzik pod pierzynką
sledzik moczymy kroimy drobno i dodajemy posiekana cebulkę
Sledzik pod pierzynką
kroimy drobno ogórek konserwowy i wyjmujemy buraczki ze słoika
Sledzik pod pierzynką
kładziemy majonez na całym sledziu i na to kładziemy buraczki marynowane
Sledzik pod pierzynką
kłądzimy na przemian buraczki ogórek i pomidorek suszony