Sposób przygotowania:
Śledzik w cytrusach.
Wyjąć ze słoika 4 duże płaty śledziowe,przelać wodą bieżącą i osą-
-czyć.Cytrusy sparzyć wrzątkiem,pokroić na ćwiartki,usunąć pestki
z wierzchu cytryny i pomarańczy,Goździki utłuc w moździeżu do posypania zakąski śledziowej.Osączone płaty śledziowe ułożyć na półmisku,dać cztery duże łyżki gęstej śmietany na śledzie,rozsmaro-
-wać,posypać szczyptą roztartych goździków i kulkami kolorowego pieprzu oraz obłożyć ćwiartkami lub ósemkami pomarańczy i cytryn-
-y.Podawać z kieliszkiem wódki i chlebem.
-czyć.Cytrusy sparzyć wrzątkiem,pokroić na ćwiartki,usunąć pestki
z wierzchu cytryny i pomarańczy,Goździki utłuc w moździeżu do posypania zakąski śledziowej.Osączone płaty śledziowe ułożyć na półmisku,dać cztery duże łyżki gęstej śmietany na śledzie,rozsmaro-
-wać,posypać szczyptą roztartych goździków i kulkami kolorowego pieprzu oraz obłożyć ćwiartkami lub ósemkami pomarańczy i cytryn-
-y.Podawać z kieliszkiem wódki i chlebem.
yola
marietta