iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Śledzik w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczny śledzik na przystawkę lub na obiad. Można go podać do chleba lub ziemniaków z wody . Polecam zdrowo i smacznie.

Śledzik w śmietanie

Składniki:

Śledzik w śmietanie

 

 

  • 2 cebule

 

 

 

  • ocet`

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzik w śmietanie
Paprykę czerwona i żółtą myjemy osuszamy. usuwamy białą błonkę i gniazdo nasienne. Cebule obieramy z łupiny. Śledzia moczymy ok 1 godziny , wymieniając wodę przynajmniej 2 razy . Kroimy go w kawałki i osuszamy . Cebule kroimy w piórka solimy i odstawiamy na ok 30 min. Po tym czasie kropimy ją octem i mieszamy. Do cebuli dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki . Lekko mieszamy , dodajemy śledziei śmietanę . Mieszamy - doprawiamy pieprzem. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami z wody

Tagi:

śledzie