Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Śledź w śmietanie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny śledzik w śmietanie z cebulką na obiad

Śledź w śmietanie

Składniki:

Śledź w śmietanie

 

  • 4 płaty śledziowe solone
  • 3 cebulki dymki ze szczypiorkiem
  • 1/2 pęczka koperku(opłukać i posiekać)
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • pieprz
  • kwasek cytrynowy
  • sól
  • cukier

Sposób przygotowania:

Śledź w śmietanie
Płaty śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem 3-4 łyżek octu.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę z zieloną grubszą częścią szczypiorku.Śledzie przełożyć do miski , zalać śmietaną, i wymieszać z cebulą. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem,kwaskiem,cukrem i solą.W śmietanowej zalewie śledź powinien leżakować minimum 1 godzinę co jakiś czas zamieszać.Podajemy np: z gorącymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

Tagi:

ryba śledź