carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Śledzik w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny śledzik na obiad.

Śledzik w śmietanie

Składniki:

Śledzik w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Śledzik w śmietanie
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty. Śledzie kroimy na pół. Kiedy woda z cebulą wystygną troche wody odlewamy. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy je do cebuli. Śledzie pokrojone na pół też dodajemy do cebuli i jabłek. Doprawiamy pieprzem do smaku i dolewamy śmietany. Tak przygotowane śledzie podajemy z ziemniakami.