Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Śledziowy tatar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Płaty śledziowe wymoczyć, pozbawić skóry i pokroić w bardzo drobną kostkę.

Śledziowy tatar

Składniki:

Śledziowy tatar

 

  • 60 dag płatów śledziowych,
  • 3 cebule,
  • 2 łyżki oleju, łyżka koncentratu pomidorowego,
  • jajko,
  • łyżeczka Musztardy Kremskiej Galeo,
  • Papryka ostra Galeo,
  • sól,
  • Pieprz czarny mielony Galeo.

Sposób przygotowania:

Śledziowy tatar
Obrać cebulę i drobno posiekać. Połączyć siekaną rybę z cebulą. Wymieszać. Dodać koncentrat pomidorowy, Musztardę Kremską Galeo i do smaku sól, Pieprz czarny mielony Galeo oraz Paprykę ostrą Galeo. Wlewać stopniowo olej, mieszając, aby masa uzyskała odpowiednią konsystencję. Ugotować jajko na twardo, obrać i posiekać. Posypać śledziowego tatara.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl