aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Śledziowy tatar ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny tatar ze śledzia ze szczypiokiem

Śledziowy tatar ze szczypiorkiem

Składniki:

Śledziowy tatar ze szczypiorkiem

 

  • 6 świeżych filetów śledziowych
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • pęczek szczypiorku
  • do smaku: sól, pieprz, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Śledziowy tatar ze szczypiorkiem
Szczypiorek opłukać, osuszyć i bardzo drobno posiekać. Filety ze śledzi obrać, umyć, osuszyć i pokroić w drobniutką kosteczkę. Przełożyć do miseczki. Dodać posiekany szczypiorek oraz wlać oliwę z oliwek. Starannie wymieszać składniki. Przygotowany tatar doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Dokładnie wymieszać i podawać.