sylwiadziadek2

sylwiadziadek2

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Ślimaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Są wspaniałe dzieci je polubią

Ślimaczki

Składniki:

Ślimaczki

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 25 dag twarogu tłustego
  • 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku
  • 10 dag bakali
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 8 dag cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

 

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki
Utrzeć zmielony twaróg , budyń , cukier puder oraz cukier waniliowy . Do utartej masy dodać ulubione bakalie. Ciasto francuskie posmarować masą twarogową i zawinąć w rulon wzdłuż długiego brzegu. Rulon pociąć na 1-centymentrowe plastry . Położyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce i posmarować rozmąconym jajkiem , posypać cynamonem i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Polecam naprawdę są pyszne i każdemu będą smakować . Polecam , życzę smacznego i miłej pracy.