nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Ślimaczki francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i smaczna imprezowa przekąska. Sprawdzi się przy niezapowiedzianych gościach, a także na szybką kolację.

Ślimaczki francuskie

Składniki:

Ślimaczki francuskie

 

  • arkusz ciasta francuskiego
  • kilka łyżek keczupu
  • 100-120 g żółtego sera
  • 4-5 plastrów szynki

Sposób przygotowania:

Ślimaczki francuskie

przygotowanie

Ślimaczki francuskie
ślimaczki przed pieczeniem ułożone na blaszce

Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy niezbyt grubą warstwą keczupu.

Ser żółty ścieramy na grubych oczkach. Szynkę kroimy w drobną kostkę.

Ser i szynkę rozsypujemy równomiernie na cieście francuskim. Całość zwijamy jak roladę, wzdłuż dłuższego boku.

Następnie kroimy na plastry ok. 1 cm grubości i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na ok. 15 minut, żeby się zarumieniły.


Tagi:

przystawki