Sposób przygotowania:
Duszona dynia z miodem, czosnkiem i tymiankiem
Dynię obieramy i kroimy w kostkę mniej więcej 1,5 cm x1,5 cm.
Cebulę kroimy w dużą kostkę.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy cebulę, lekko dosalamy i dusimy około 5 minut.
Następnie dodajemy dynię i dusimy kolejne 5 minut.
Na koniec dodajemy czosnek, tymianek i doprawiamy solą i pieprzem.
Chwilkę dusimy.
Gotowe.
Podajemy jako dodatek do drugiego dania lub przystawka.
Smacznego ;)
Cebulę kroimy w dużą kostkę.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy cebulę, lekko dosalamy i dusimy około 5 minut.
Następnie dodajemy dynię i dusimy kolejne 5 minut.
Na koniec dodajemy czosnek, tymianek i doprawiamy solą i pieprzem.
Chwilkę dusimy.
Gotowe.
Podajemy jako dodatek do drugiego dania lub przystawka.
Smacznego ;)