slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Ślimaczki francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra i szybka w przygotowaniu przekąska z ciasta francuskiego i dodatków. Mało składników- dużo smaku.

Ślimaczki francuskie

Składniki:

Ślimaczki francuskie

 

  • op. ciasta francuskiego
  • 100 g żółtego sera
  • 1 łyżka sezamu
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 płaska łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Ślimaczki francuskie
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Smarujemy 2 łyżkami ketchupu, posypujemy solą i sezamem. Układamy z jednej strony ser i zwijamy w roladę. Tniemy na 2 cm kawałki.

Układamy na blaszce i smarujemy lekko ketchupem.

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.