pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ślimaczki z grzybami do barszczyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

idealny dodatek do barszczyku

Ślimaczki z grzybami do barszczyku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaczki z grzybami do barszczyku

 

  • ciasto francuskie ½
  • grzyby suszone 2 garście
  • cebula 2
  • masło 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z grzybami do barszczyku
Grzyby zalewamy letnią, przegotowaną wodą. odstawiamy na parę godzin, aby namokły. Po tym czasie na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy. Namoczone grzyby kroimy w malutką kosteczkę. Gdy cebula zmięknie dodajemy do niej grzyby. Całość smażymy na małym ogniu nawet kilkanaście minut do zarumienienia cebuli. Trak przygotowany farsz rozsmarowujemy na cieście francuskim. Zwijamy w rulonik i kroimy na kawałki. Ukrojone kawałki przekładamy do blaszki stawiając je farszem do góry. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200C. Smacznego.
Ślimaczki z grzybami do barszczyku
GRzyby moczymy w letniej przegotowanej wodzie
Ślimaczki z grzybami do barszczyku
Namoczone kroimy i wraz z cebulą wrzucamy na patelnię
Ślimaczki z grzybami do barszczyku
Farsz rozkładamy na cieście francuskim cienką warstwą
Ślimaczki z grzybami do barszczyku
NAstępnie rolujemy i kroimy na kawałki

Tagi:

ciasto grzyby