Sposób przygotowania:
ślimaczki z nutellą i orzechami
Rozwijasz ciasto smarujesz nutella i wysypujesz orzechami.
Laskowe dobrze jest rozbić na mniejsze cześci.
zwijasz. Wkładasz na 15 minut do lodówki. Rolada zrobi się troche twardsza- będzie łatwiej formować ślimaki.
Kroisz roladę na grube plastry na koniec podwijając lekko ciasto francuskie. żeby nutella nie przypalała sie od spodu.
Smarujesz rozbełtanym jajkiem - bedą ładnie zlociste.
Pieczesz przez 10-15 minut w 220stopniach
smacznego :)
Laskowe dobrze jest rozbić na mniejsze cześci.
zwijasz. Wkładasz na 15 minut do lodówki. Rolada zrobi się troche twardsza- będzie łatwiej formować ślimaki.
Kroisz roladę na grube plastry na koniec podwijając lekko ciasto francuskie. żeby nutella nie przypalała sie od spodu.
Smarujesz rozbełtanym jajkiem - bedą ładnie zlociste.
Pieczesz przez 10-15 minut w 220stopniach
smacznego :)