pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ślimaki serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

ślimaki z ciasta francuskiego z nadzieniem twarogowym

Ślimaki serowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaki serowe

 

  • ciasto francuskie 200g
  • ser twarogowy mielony 200 gram
  • cukier puder 3 łyżki
  • tarta skórka z pomarańczy 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Ślimaki serowe
Ser twarogowy wymieszać z cukrem pudrem i skórką z pomarańczy. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie stołu. Masę serową wysmarować ciasto francuskie i zwinąć je w rulon. Zawinięte ciasto pokroić na kawałki o grubości około 2 cm i poukładać je na wyłożonej papierem so pieczenia blaszce. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. Ślimaki piec 15-20 minut w temperaturze 180oC.
Ślimaki serowe
Ser twarogowy mieszamy z cukrem oraz skórka pomarańczy
Ślimaki serowe
Masą serową smarujemy ciasto francuskie
Ślimaki serowe
Posmarowane ciasto francuskie zwijamy w rulonik
Ślimaki serowe
Przygotowane roladki kroimy na mniejsze plasterki