gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

śliwki węgierki w chrupiącym boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

śliwki węgierki suszone zawinięte w chrupiącym boczku, idealna przegryzka imprezowa

śliwki węgierki w chrupiącym boczku

Składniki:

śliwki węgierki w chrupiącym boczku

 

 

Sposób przygotowania:

śliwki węgierki w chrupiącym boczku
Boczek wyciągamy z opakowania, dzielimy plastry, każdy dokładnie przyprawiamy wybranymi przyprawami, jedne mogą być z chili, inne ze słodką papryką, jeszcze inne z pieprzem ziołowym. Następnie w boczek zawijamy śliwkę węgierkę, przekuwamy wykałaczką. Olej ( spora ilość- taka by pokryć boczek ze śliwką) rozgrzewamy na patelni, wrzucamy do niego przygotowane koreczki i smażymy aż boczek będzie chrupiący. Inną opcją jest smażenie śliwek w frytkownicy- co polecam. Smacznego!

Tagi:

śliwki