Sposób przygotowania:
Śliwkowa drożdżówka sypana z kruszonką olejową
Składniki do wyrastania wkładać do miski wg podanej kolejności bez mieszania, składniki temperatura pokojowa, miskę nakryć talerzem i zostawić na blacie kuchennym na 4 godziny.
Następnie wsypać i mikserem spiralami wyrobić gładkie nie za gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto włożyć do formy, na wierzchu poukładać całe małe śliwki bez pestek.
Kruszonkę wyrabiamy ręką, kruszonką posypać śliwki na cieście.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień.
Następnie wsypać i mikserem spiralami wyrobić gładkie nie za gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto włożyć do formy, na wierzchu poukładać całe małe śliwki bez pestek.
Kruszonkę wyrabiamy ręką, kruszonką posypać śliwki na cieście.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień.