Sposób przygotowania:
Śliwkowy szarpaniec
Przygotować dwa rondelki.
Do jednego wrzucić masło i stopić a do drugiego wlać mleko, wsypać łyżkę cukru kokosowego, dwie łyżki mąki i wrzucić drożdże.
Mieszać rózgą przez chwilę i lekko wszystko podgrzać.
Zaczyn zostawić do wyrośnięcia.
Do miski wsypać obie mąki i cukier kokosowy, wymieszać.
Dodać rozbełtane jajka i znów przemieszać.
Następnie wlać wyrośnięty zaczyn i tłuszcz i wyrobić ciasto.
Zostawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie chwilkę wyrobić i rwać na kawałki wyłożyć dno blaszki wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i posmarowanymi masłem bokami.
Wymiary blaszki to 34 x 24 cm.
Potem lekko docisnąć aby w blaszcze aby nie było prześwitów.
Śliwki pokroić na połówki i obtoczyć w mące i powciskać delikatnie w ciasto.
Składniki kruszonki połączyć i posypać nią ciasto z owocami.
Blachę zakryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.
Gdy wyrośnie wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut.
Potem ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
Do jednego wrzucić masło i stopić a do drugiego wlać mleko, wsypać łyżkę cukru kokosowego, dwie łyżki mąki i wrzucić drożdże.
Mieszać rózgą przez chwilę i lekko wszystko podgrzać.
Zaczyn zostawić do wyrośnięcia.
Do miski wsypać obie mąki i cukier kokosowy, wymieszać.
Dodać rozbełtane jajka i znów przemieszać.
Następnie wlać wyrośnięty zaczyn i tłuszcz i wyrobić ciasto.
Zostawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie chwilkę wyrobić i rwać na kawałki wyłożyć dno blaszki wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i posmarowanymi masłem bokami.
Wymiary blaszki to 34 x 24 cm.
Potem lekko docisnąć aby w blaszcze aby nie było prześwitów.
Śliwki pokroić na połówki i obtoczyć w mące i powciskać delikatnie w ciasto.
Składniki kruszonki połączyć i posypać nią ciasto z owocami.
Blachę zakryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.
Gdy wyrośnie wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut.
Potem ciasto wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
SylaUla
zewa
Dzięki :)