Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Słodka brunetka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Słodka brunetka

Składniki:

Słodka brunetka

 

  • Ciasto:
  • 2 niepełne szklanki mąki pszennej
  • wymieszanej pół na pół z mąką
  • ziemniaczaną
  • 15 dag marqaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • I jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Nadzienie:
  • ] torebka mrożonych czarnych jag6d
  • lub czarnych porzeczek
  • niecała szklanka cukru
  • tłuszcz i tarta bułka do formy

Sposób przygotowania:

Słodka brunetka
Owoce przepłukać na cedzaku wrzątkiem' dokładnie odsączyć' Przygotować ciasto: roztopić margarynę, lekko ostudzić' Jajko ubić z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i roztopioną margarynę' wyrobić ciasto. Wylepić natłuszczoną i wysypaną tartą bułką tortownicę, formując wysoki brzeg. Na cia-
sto wysypać owoce i posypać cukrem.Wstawić do nagrzanego piekarnika 200"C) na 45 minut, ostudzić'
Podawać z bitą Śmietaną.