Sposób przygotowania:
Słodka Pamelka
Trochę zmodyfikowałam przepis ( na zdj zrobione według oryginalnego, a mój powinien wyjść dwuwarstwowy)1. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem. 2. Do 200ml wrzącej wody dodać galaretkę. Wymieszać i odstawić aby wystygła. Można wstawić na trochę do lodówki, aby ochłodziła się trochę, ale żeby ciągle była ciepła. 3. Do białek wsypać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, odstawić aby na dno wysączyła się woda 4. Do foremek/szklanek wsypać po trochu posiekanych bakalii 5. Wymieszać białka i wlewać powoli po troszku galaretki ciągle mieszając, a nastepnie tak samo z żółtkiem. 6. Przelać do foremek/szklanek i wstawić do lodówki na 3 godziny 7. Aby łatwiej było wyjmować objedź dookoła nożem i wstaw na chwile szklankę do gorącej wody. 8. Do jogurtu dodaj kakao i słodzik.cukier. Wymieszaj i polej pameleSmacznego :)KALORYCZNOŚĆ: Cała masa z bakaliami - ok 656 kcal Sos - ok 76 kcalJedna porcja (u mnie jedna z pięciu) - ok. 146 kcal
kamila1957
Amma
jak.... komuś to w ogóle wyszło?
Kasienka92