Sposób przygotowania:
Słodki chlebek z rodzynkami
Masło rozpuścić w garnuszku, wlać do formy z wypiekacza do chleba, dodać mleko i jajka. Następnie wsypać suche produkty: mąkę, cukier i sól. Na wierzch pokruszyć świeże drożdże. Włączyć wypiekacz do chleba, ustawić program "chleb na słodko" (czas wyrabiania i pieczenia 3h50min). Po upływie około pół godziny i usłyszeniu dźwięku sygnalizującego możliwość wsypania dodatków dodać rodzynki i skórkę kandyzowaną. Po upieczeniu chleb wyjąć z formy.
Do formy z wypiekacza wlać mleko, roztopione masło i jajka. Następnie wsypać mąkę, cukier, sól i pokruszone drożdże. Następnie po około 30 min dodać rodzynki i skórkę pomarańczową. Po upieczeniu gotowy chleb wyjąć z formy, ostudzić.
Do formy z wypiekacza wlać mleko, roztopione masło i jajka. Następnie wsypać mąkę, cukier, sól i pokruszone drożdże. Następnie po około 30 min dodać rodzynki i skórkę pomarańczową. Po upieczeniu gotowy chleb wyjąć z formy, ostudzić.