kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Słodki rudzielec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto marchewkowe w wersji bezglutenowej

Słodki rudzielec

Składniki:

Słodki rudzielec

 

 

Sposób przygotowania:

Słodki rudzielec
Przygotowanie tego ciasta jest bajecznie łatwe. W jednej misce lekko ubij jajka, wmieszaj do nich olej i startą marchewkę. W drugiej misce połącz suche składniki. Dodawaj partiami składniki suche do składników mokrych do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciastem napełnij blaszkę o wymiarach 35x28 cm. Piecz przez 40-50 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podawaj obsypane cukrem pudrem

Tagi:

jajko jajka