Sposób przygotowania:
Słodki salceson
Jabłka obrać i pokroić w większą kostkę. Jajka roztrzepać lekko przy pomocy miksera dodać olej i wymieszać, następnie dolać sodę rozpuszczoną w 4 łyżkach zimnej wody.
Mąkę przesiać razem z kakao i wymieszać z cukrem do suchych składników wlać płynne i dokładnie wszystko wymieszać do gładkiego ciasta dodać jabłka i delikatnie wymieszać.
Formę do keksa około 30 cm długości wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, następnie napełnić ją ciastem, piec w temp. 180st około 40-50 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Mąkę przesiać razem z kakao i wymieszać z cukrem do suchych składników wlać płynne i dokładnie wszystko wymieszać do gładkiego ciasta dodać jabłka i delikatnie wymieszać.
Formę do keksa około 30 cm długości wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, następnie napełnić ją ciastem, piec w temp. 180st około 40-50 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.