Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Ciasto salceson z gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo łatwe i szybkie ciasto z gruszkami.

Ciasto salceson z gruszkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto salceson z gruszkami

 

  • 5 jajek
  • 3/4 szkl cukru kryształu
  • 2,5 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki kakao
  • 2/3 szkl oleju
  • 5 twardych gruszek

Sposób przygotowania:

Ciasto salceson z gruszkami
Gruszki obieramy i kroimy na grubszą kostkę. Jajka razem z cukrem dokładnie miksujemy. Następnie naprzemiennie dodajemy olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, kakao i cynamonem. Miksujemy. Dodajemy gruszki i mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na dwie foremki na keksówki (wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką tartą). Pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni.
Ciasto salceson z gruszkami
Gruszki obieramy i kroimy na grubszą kostkę.
Ciasto salceson z gruszkami
Jajka razem z cukrem dokładnie miksujemy.
Ciasto salceson z gruszkami
Następnie naprzemiennie dodajemy olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, kakao i cynamonem. Miksujemy. Dodajemy gruszki i mieszamy łyżką.
Ciasto salceson z gruszkami
Ciasto wykładamy na dwie foremki na keksówki (wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką tartą). Pieczemy około 50 minut w temp. 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka