Sposób przygotowania:
Słodki salceson
Jajka wbijam do misy miksera i dokładnie miksuję z cukrem, masa podwoi objętość. Wlewam powoli olej stale miksując.
Mąkę mieszam z cynamonem, kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Dodaję porcjami do masy jajecznej i mieszam, masa jest bardzo gęsta.
Na koniec dodaję jabłka, pokrojone w grubą kostkę i łączę całość.
Ciasto przekładam do blaszki (32 x 22) wyłożonej papierem do pieczenia.Piekę godzinę, w 180 st. C.
Ciasto posmarowałam gorzką czekoladą i posypałam serduszkowymi cukierkami.
Mąkę mieszam z cynamonem, kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Dodaję porcjami do masy jajecznej i mieszam, masa jest bardzo gęsta.
Na koniec dodaję jabłka, pokrojone w grubą kostkę i łączę całość.
Ciasto przekładam do blaszki (32 x 22) wyłożonej papierem do pieczenia.Piekę godzinę, w 180 st. C.
Ciasto posmarowałam gorzką czekoladą i posypałam serduszkowymi cukierkami.
anemon
Magdalena88
zbysiowa
Dziękuję, polecam :)
zbysiowa
Madziu, ciasto w przekroju przypomina ciut salceson:) Jest przepyszne skuś się )
Hrabina w kuchni
zbysiowa
Też fajna nazwa :)
Marika-
zbysiowa
Dziękuję :)
edytaha
zbysiowa
:)