Sposób przygotowania:
Słodki sos na zimę
Na początku truskawki dokładnie umyć, osuszyć, usunąć szypułki i pokroić na małe kawałki.Następnie przełożyć do naczynia i zmiksować przy użyciu blendera na gładką masę.Dodać biały cukier i ponownie zmiksować,aby cukier mógł się rozpuścić.
Zmiksowaną masę przelać przez sitko, aby nie było nasionek. Tak powstały sos przelać do małych słoików lub specjalnych pojemników i szczelnie zamknąć.Pojemniki zamrozić.
Po rozmrożeniu najlepiej zużyć od razu,nie zamrażać ponownie. Dzięki temu sosowi poczujemy smak lata w zimowe dni.
Idealnie nadaje się do ciast, deserów, naleśników czy lodów.
Smacznego.
Zmiksowaną masę przelać przez sitko, aby nie było nasionek. Tak powstały sos przelać do małych słoików lub specjalnych pojemników i szczelnie zamknąć.Pojemniki zamrozić.
Po rozmrożeniu najlepiej zużyć od razu,nie zamrażać ponownie. Dzięki temu sosowi poczujemy smak lata w zimowe dni.
Idealnie nadaje się do ciast, deserów, naleśników czy lodów.
Smacznego.