Sposób przygotowania:
Słodkie babki
Z mąki ,masła połowy cukru i 2 żółtek zagnieść ciasto ,owinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować ,częścią ciasta wyłożyć foremki.Z reszty ciasta wyciąć krążki wielkości foremek.
Mleko zagotować z cukrem waniliowym. 3 żółtka utrzeć z 8 dag cukru dodając mąke ziemniaczaną i wymieszać. Do żółtek wlać gorące mleko cały czas mieszając aż krem zgęstnie. Ostudzić krem i napełnić nim foremki. Przykryć krążkiem zlepić brzegi i nakłuć wierzch widelcem.Piec 25 minut w tem 200 stopni.Polać gotową polewą i posypać migdałami
Mleko zagotować z cukrem waniliowym. 3 żółtka utrzeć z 8 dag cukru dodając mąke ziemniaczaną i wymieszać. Do żółtek wlać gorące mleko cały czas mieszając aż krem zgęstnie. Ostudzić krem i napełnić nim foremki. Przykryć krążkiem zlepić brzegi i nakłuć wierzch widelcem.Piec 25 minut w tem 200 stopni.Polać gotową polewą i posypać migdałami