Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Słodkie bezy z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bezy to słodkie, pyszne i kaloryczne ciasteczka.

Słodkie bezy z migdałami

Składniki:

Słodkie bezy z migdałami

 

  • 4 białka
  • 4 łyżki cukru
  • 30 g cukru wanilinowego
  • 2 łyżki posiekanych migdałów

 

Sposób przygotowania:

Słodkie bezy z migdałami
Białka wlać do głębokiej miski ubić na sztywną pianę, ciągle ubijając dodawać po łyżce cukru. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy. Naczynie z pianą położyć nad garnkiem z gotującą się wodą i ubijać jeszcze przez 15 min. Zdjąć z garnka z parą, ubijać do ostudzenia, wmieszać posiekane migdały. Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciskać za pomocą szprycy lub nakładać łyżeczką niewielkie bezy. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp. 90 stopni i pozostawić do wysuszenia. Bezy nie powinny się zrumienić.

Tagi:

bezy