Sposób przygotowania:
Słodkie ciasteczka
Mąkę, cukier oraz rozdrobione nożem masło dobrze wymieszać ze sobą i ugniatać na ciasto. W następnej kolejności do wyrobionych składników wbić trzy całe jajka oraz dodać proszek do pieczenia oraz przyprawę do pierników. Dokładnie wyrobione ciasto zawinąć w folię i odłożyć na jedną godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto dobrze rozwałkować na średnią grubość i wycinać z niego różne kształty za pomocą foremek. Przygotowaną blachę na ciasteczka należy dokładnie wysmarować margaryną lub masłem albo obłożyć papierem do pieczenia, żeby ciasteczka nie przykleiły się. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni i piec około 10 -15 minut. Ciasteczka polać przygotowanym lukrem.
LUKIER:
Białko, cukier puder oraz sok wyciśnięty z cytryny dokładnie wymieszać razem, aż powstanie lukier.
LUKIER:
Białko, cukier puder oraz sok wyciśnięty z cytryny dokładnie wymieszać razem, aż powstanie lukier.