Sposób przygotowania:
Słodkie naleśniki
Naleśniki: Jajka ubić z mlekiem dodać mąkę , sól , proszek do pieczenia. Odstawić aby napęczniało na ok 5 minut. Po tym czasie sprawdzić konsystęcję ciasta gdy będzie zbyt rzadkie dodać 1-3 łyżki mąki i zmiksować aby nie było grudek. Pod koniec dodać olej i wymieszać. Patelnie do naleśników rozgrzać, i wlewać porcję ciasta najlepiej łyżką wazową, poruszając patelnie rozprowadzając ciasto równomiernie. Gdy brzegi delikatnie zaczną zawijać się to przewrócić naleśnika na drugą stronę.Usmażone naleśniki układać jeden na drugim Farsz: Budyń ugotować według przepisu. Ostudzić. Ser zmielić i utrzeć z zimnym budyniem. Przygotowanie: Każdy naleśnik posmarować dżemem borówkowym , masą budyniową i złożyć na pół i jeszcze raz na pół .