Sposób przygotowania:
słodkie rogaliczki francuskie
Połączyć mąkę, jaja, masło, cukier waniliowy, cukier, rozczyn drożdzy z mlekiem zrobić jednolitą masę.
całość zarobić
włożyć do zamrażalki na poł godzinki
podzilić na małe porcje placki
rozwałkowac nożem zrobic małe kwadraty małą łyżeczkę marmolady w środek i zawijać na kształat rogalika na wierzchu można posmarować ubitym białkiem
blache wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć rogalikami
piec w 180 st przez 10-15 min
całość zarobić
włożyć do zamrażalki na poł godzinki
podzilić na małe porcje placki
rozwałkowac nożem zrobic małe kwadraty małą łyżeczkę marmolady w środek i zawijać na kształat rogalika na wierzchu można posmarować ubitym białkiem
blache wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć rogalikami
piec w 180 st przez 10-15 min