aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Słodko-kwaśna kapusta włoska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki dodatek do lekkiego obiadu

Słodko-kwaśna kapusta włoska

Składniki:

Słodko-kwaśna kapusta włoska

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1/2 słoika sosu słodko-kwaśnego
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 marchew starta na tarce jarzynowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Słodko-kwaśna kapusta włoska
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka, dodajemy startą marchew, podlewamy wodą i gotujemy. Wrzucamy kostkę rosołową, a kiedy warzywa zmiękną, wlewamy sos słodko-kwaśny. Doprawiamy solą i pieprzem.

Tagi:

sosy kapusta