agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

słodko-ostre skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

eksplozja smaków, pyszne:)

słodko-ostre skrzydełka

Składniki:

słodko-ostre skrzydełka

 

  • skrzydełka z kurczaka 1 kg
  • miód pitny 4 łyżki
  • tabasco 10 kropel
  • pieprz czarny mielony 1 szczypta
  • olek 2 łyżki

Sposób przygotowania:

słodko-ostre skrzydełka
przygotowujemy marynatę: tabasco, miód i olej dokładnie mieszamy. skrzydełka oczyszczamy, posypujemy czarnym pieprzem. przekładamy do marynaty, dokładnie obtaczamy mięso. wstawiamy do lodówki na godzinkę. najlepiej smakują z grilla, można też zapiekać w piekarniku, 30 minut w temp 180 stopni.

Smacznego:)