Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Słoiczkowa kapustka czerwona z jabłkiem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czerwona słoiczkowa kapustka, świetna jako dodatek do obiadu czy innych potraw.

Słoiczkowa kapustka czerwona z jabłkiem.

Składniki:

Słoiczkowa kapustka czerwona z jabłkiem.

 

  • 3 kg kapusty

 

  • 1 kg marchewki

 

 

  • 1 kg cebuli

 

  • Zalewa:

 

  • 10 szklanek wody

 

  • 2 szklanki octu

 

  • 10 łyżek cukru

 

Sposób przygotowania:

Słoiczkowa kapustka czerwona z jabłkiem.
Kapustę, marchew, jabłka, cebulę szatkujemy, solimy i odstawiamy na pół godziny. Przygotowujemy zalewę: gotujemy krótko wodę, ocet, cukier i sól. Następnie odciskamy z soku odstane warzywa i wrzucamy do zalewy. Gotujemy wszystko ok. 15 min i przekładamy do słoików.. Pasteryzujemy 5-10 minut.