Sposób przygotowania:
Słone pólkruche ciasteczka cebulowe
Przygotowanie:
Przygotować ciasto według przepisu " słone półkruche ciasteczka serowe",tylko zamiast sera dodać mak i zarumienioną na tłuszczu na jasnozłoty kolor cebulę.
Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto do grubości 3 milimetrów i pociąć na prostokąciki ( 2x6cm). Każdy prostokąt posmarować rozmąconym jajkiem i ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze.Piec w gorącym piekarniku (200-220 s.c) przez 10-15 minut.
Przygotować ciasto według przepisu " słone półkruche ciasteczka serowe",tylko zamiast sera dodać mak i zarumienioną na tłuszczu na jasnozłoty kolor cebulę.
Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto do grubości 3 milimetrów i pociąć na prostokąciki ( 2x6cm). Każdy prostokąt posmarować rozmąconym jajkiem i ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze.Piec w gorącym piekarniku (200-220 s.c) przez 10-15 minut.