Sposób przygotowania:
Słoneczne ciasto bez pieczenia
Szklankę mleka zagotować z dwiema łyżkami cukru. Kiedy się zagotuje dodać budyń czekoladowy, wymieszać. To samo zrobić z budyniem waniliowym. Odstawić budynie do wystygnięcia. Dno foremki wyłożyć biszkoptami. Śmietankę ubić na sztywno i podzielić ją na dwie części. Kiedy budynie wystygną wymieszać czekoladowy z jedną częścią śmietanki, waniliowy z drugą. Na biszkoptowe dno wyłożyć masę czekoladową. Na nią położyć warstwę biszkoptów, przykryć ją waniliową masą. Odstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuścić w wodzie - tak, jak jest na opakowaniu. Odstawić do delikatnego stężenia. Pomarańcze umyć, obrać i pokroić w plasterki, którymi pokrywamy waniliową warstwę ciasta. Zalewamy całość tężejąca galaretką. Odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.