krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Słowackie kluski z bryndzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Słowackie kluski z bryndzą

Składniki:

Słowackie kluski z bryndzą

 

 

Sposób przygotowania:

Słowackie kluski z bryndzą
Ziemniaki obieramy , ucieramy na tarce , odciskamy z soku , dodajemy mąkę i jajko. Masę solimy lekko pieprzem i dokładnie mieszamy aż zrobi się zwarte ciasto..Formujemy wałki przypłaszczamy morzem , które prosto z deski wrzucamy do krojenia wrzucamy do garnka z gotującą , osoloną wodą .Gotujemy 6-8 minut , wyjmujemy łyżką cedzakową i na półmisku polewamy suto słoniną ze skwarkami a z wierzchu posypujemy suchą bryndzą

Tagi:

jajko jajka