Sposób przygotowania:
Smaczna pizza
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku lub ciepłej wodzie. Należy uważać, by nie była za gorąca. Dodać odrobinę cukru i 4 łyżki mąki. i tak 15 min Po upływie 15 minut, jak drożdże "wystartują" wlewamy ten rozczyn do miski z mąką z 2 łyżkami oliwy i płaską łyżeczką soli. Można całe ciasto przyprawić, ale nie jest to konieczne. Można doprawić gotową pizze przed włożeniem do piekarnika. Należy wyrobić ciasto, aby było miękkie, Należy poświęcić tej czynności więcej czasu to ciasto będzie puszyste. Gdy ciasto będzie wyrobione, należy odstawić je, wcześniej przykrywając ścierką. Gdy ciasto jest wyrośnięte należy posmarować blachę olejem, by ciasto nie przywarło i ułożyć ulubione składniki. Piec w zależności od temperatury ok 20 minut. Różnie to z piekarnikami bywa, więc dobrze jest sprawdzić ciasto pod spodem czy nie wygląda na surowe. Spieczone też nie może być, bo będzie twarde. Smacznego.