Sposób przygotowania:
Smaczna surówka
kapustę białą bardzo dokładnie oczyszczamy, a następnie wycinamy niepotrzebny środek. Resztę kapusty białej kroimy w nieduże kawałki. Cebulę obieramy, przemywamy zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie kroimy w bardzo drobną kostkę. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, a następnie wycinamy ze środka gniazdo nasionek i trzemy na tarce o grubych oczkach. Z połówki cytryny wyciskamy sok, a następnie pokrapiamy nim start na tarce jabłko. Marchewkę myjemy, obieramy, a później również trzemy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek dobrze myjemy, drobno siekamy. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy ze sobą. Surówkę doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze mieszamy. Całość polewamy oliwą i mieszamy. Smacznego!