Sposób przygotowania:
Pyszna wątróbka z wiśniami
Świeżą wątróbkę z kurczaka oczyścić z błonek, żyłek, opłukać pod zimną wodą. Osuszyć na ręczniku papierowym. Do woreczka wsypać mąkę, dodać wątróbki i obsypać mąką. Ten sposób nie brudzi blatu mąką.
Wątróbkę smażyć na gorącym oleju na złocisty kolor. Dodać majeranek, mielony pieprz. Dodać cebulę pokrojoną, mrożone lub świeże lub z kompotu wiśnie bez pestek. Wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem z 10 minut na średnim ogniu, solić wątróbkę po usmażeniu.
Wątróbkę smażyć na gorącym oleju na złocisty kolor. Dodać majeranek, mielony pieprz. Dodać cebulę pokrojoną, mrożone lub świeże lub z kompotu wiśnie bez pestek. Wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem z 10 minut na średnim ogniu, solić wątróbkę po usmażeniu.