Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wątróbka z indyka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wątróbka z indyka z warzywami jest bardzo smaczna i łatwa do przygotowania. W taki sam sposób można przygotować wątróbkę cielęcą lub z kurczaka.

Wątróbka z indyka z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z indyka z warzywami

 

  • 40 dag wątróbki z indyka
  • 1 duża cebula
  • 20 dag mieszanki warzywnej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Wątróbka z indyka z warzywami
Na rozgrzanej połowie oliwy zeszklić pokrojoną cebulę. Na drugiej patelni na maśle podsmażyć mieszankę warzywną. Wątróbkę dokładnie umyć, oczyścić z błonek i pokroić na kawałki. Podsmażyć na pozostałej oliwie. Podlać odrobiną wody, połączyć z warzywami i dusić do miękkości, odparować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.  
Wątróbka z indyka z warzywami
Pokrojoną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie
Wątróbka z indyka z warzywami
Na rozgrzanym maśle podsmażyć mieszankę warzywną
Wątróbka z indyka z warzywami
Umytą i oczyszczoną z błonek wątróbkę podsmażyć na oliwie
Wątróbka z indyka z warzywami
Podlać odrobiną wody połączyć z warzywami i dusić do miękkości