Sposób przygotowania:
Smaczna zupa jarzynowa.
Jedno opakowanie mrożonych warzyw zaleć gorącą, przegotowaną, lekko osoloną wodą. Do wody z warzywami dodać trochę cukru do smaku według własnego uznania i całość gotować przez około 10- 15 minut. Ziemniaki obrać, umyć, a w następnej kolejności pokroić w drobną kostkę. Pokrojone ziemniaki dodać do gotującej się zupy i gotować jeszcze przez około 20 minut. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, cukrem oraz dodać trochę maggi. Zupę można podawać z makaronem albo z lanym ciastem. Na koniec posypać zupę umytym i posiekanym koperkiem. Lane ciasto: Jedną łyżkę mąki i jedno jajko bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto na kluski wlewać do gotującej się zupy. Po krótkiej chwili kluski będą już gotowe.